Sözlerin en doğrusu Allah'ın kelamı, yolların en hayırlısı Muhammed Aleyhisselam'ın yoludur. Dinde her sonradan çıkarılan şey bidattir.Her bidat sapıklıktır ve her sapıklık da cehennemdedir (Muslim no: 867)

Duâ

Duâ

Daru's-Sunne Neşidler

1 Mayıs 2022 Pazar

Şevval Hilalinin 30 Nisan Akşamı Görülmesi İmkansızdır!

 

Cemaatle namazları korona bahanesiyle yasaklayan bütün hükümetler, bu yasağı uygulayan bütün memurlar, buna fetva veren bütün alimler ve bu fetvayı kabullenen herkes İslam’dan ok gibi çıkarak mürtet kafirler olmuşlardır. Bu kimseleri tekfir etmeyenler de kâfir olurlar. Bu meseleyi defalarca delilleriyle açıklamış olmamıza rağmen, kafirleşmiş bu hükümetlerin ilanları ve kafirleşmiş şeyhlerin fetvaları hâlâ şevval hilali konusunda doğru bir şahitlikmiş gibi itibara alınıyor! Adamlar dinden çıktı, mürted kafir oldular! Uyuyo musunuz?!! Hâlâ ne diye bu kimseleri tekfir etmedikleri için bâtılın, şirkin, nifakın, dinde riyakarlarık ve ikiyüzlülüğün dibine batmış kimselerin sözleriyle geliyorsunuz?

Abdulkadir Gürsever denen evveliyatında habis, sahtekar ve riyakar bir münafık, plandemiden sonra açık mürted olan bir şahıs (ki bu şahıs Graham Fuller'in "Ilımlı İslam" projesine sözde selefiler arasında Ebu Sait Yarbuzi ve diğer çakma selefi davetçiler ile beraber icabet eden yalaka tiplerdendir) Yemenli Abdullah Haşidi’den nakletmişmiş!! Mali ve Nijer resmi kanalları bayram ilan etmişmiş!!! Dininizi oyuncağa çevirmeyi bırakın artık!

Aşağıda gösterildiği üzere 29 Nisan sabahı urcunu’l-kadim yani Ramazan ayına ait son hilal görülmüştür. Dolayısıyla 30 Nisan akşamı Şevval hilali görüldü diyen herkes yalancıdır!



 Yukarıdaki resim bu seneki Şevval hilalinin görülebilme haritalarıdır. Üstteki açıklamada şöyle deniliyor: “30 Nisanda hilal dünyanın hiçbir yerinde görülemez. 1 Mayıs’ta Kanada ve Amerika’nın kuzey güneyinde dürbünle görülebilir ve ABD’de kolayca (çıplak gözle) görülebilir. 2 Mayısta ise tüm dünyada görülebilir.”

Böyle deniliyor lakin sağdaki haritaya göre Türkiye gri alanda yer almakta, bazı batı Afrika ülkeleri de mavi alanda yer almaktadır. Kırmızı alanlar yalnızca optik cihazla hilalin görülebileceği bölgelerdir. Gri alanlar optik cihazla hilalin yerinin tespit edilip çıplak gözle görülmesi mümkün olan yerlerdir. Mavi alanlar hava şartları iyi olduğu takdirde çıplak gözle hilalin görülebileceği alanlardır. Yeşil bölgeler ise hilalin çıplak gözle rahatlıkla görülebileceği bölgelerdir. Soldaki harita 2 Mayıs akşamı için hilalin görülebilme haritasıdır.

Uyarı: Hilalin menzillerini takip etmek Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’in: “Hilali göremezseniz takdir edin” hadisinden istinbat edilmiştir. Basralı bazı fakihler bu hadisteki “takdir edin” kavlinin manasının hilalin menzillerini gözlemlemek olduğunu söylemişlerdir. Tabiinden birçok kimse hilalin menzillerine itibar etmişlerdir. Bkz.: İbn Abdilber et-Temhid (14/350)




Meclislerin Keffareti

Meclislerin Keffareti
"Subhâneka'llâhumme ve bihamdik ve eşhedu en lâ ilâhe illâ ente estağfiruke ve etûbu ileyk" (Taberani 10/164, el-Elbânî Sahîhu'l-Câmi (4487)