Sözlerin en doğrusu Allah'ın kelamı, yolların en hayırlısı Muhammed Aleyhisselam'ın yoludur. Dinde her sonradan çıkarılan şey bidattir.Her bidat sapıklıktır ve her sapıklık da cehennemdedir (Muslim no: 867)

Duâ

Duâ

Daru's-Sunne Neşidler

9 Aralık 2022 Cuma

Yeni Çıkan Kitaplar!

 

Buharî ve Muslim Hadisleri 
(el-Cem'u Beyne's-Sahihayn) 

Şamua kağıt, selefon ciltli. 6 cilt 250 takım basılmıştır.

* Bu çalışma el-Cem'u Beyne's-Sahihayn çalışmasıdır. Yani Buharî ve Muslim'in Sahih'lerini bir araya getiren bir çalışma olup Türkçe'de ilk defa böyle bir çalışma yapılmıştır. Muttefakun Aleyh Hadisler (yani Buhari ve Muslim'in ittifak ettileri hadisler) çalışması değildir! Muttefakun Aleyh çalışmalarında Buharinin tek başına rivayet ettiği hadisler ile Muslim'in tek başına rivayet ettiği hadisler kapsam dışı kalmaktadır. Bu çalışmada ise Buhari ve Muslim'in hem ittifakla hem de ayrı ayrı rivayet ettikleri hadisler, ilgili bab başlıklarına yerleştirilerek yer almıştır. 

* Yine bu çalışma bir ihtisar çalışması da değildir. Buhari ve Muslim'in tüm hadislerini kapsamaktadır. Şu var ki, tekrar eden hadislerden yalnız en kapsamlı olan bir tanesi seçilmiş, diğer rivayetlerde ziyade varsa bu ziyadeler belirtilmiştir. 

* Yine Buhari ve Muslim'in muallak rivayetlerinin de başka kaynaklarda sahih yolla tespit edilmiş olanları bu çalışmada yer almış, mevkuf (sahabe sözü) ve maktû (tabiin ve sonraki imamların sözü) rivayetler de terk edilmemiştir. 

* Buhari ve Muslim'in sahihlerinde yer alıp da uzman muhaddis imamların, illetlerinden dolayı eleştirdiği rivayetlerin illetleri araştırılmış ve sıhhatı yaralayıcı illet tespit edilen az sayıda bazı rivayetlerdeki zayıflığa dipnotta işaret edilmiştir.

* Bu çalışmadaki hadislerin Sahih Hadisler Külliyatı'nda mevcut olup olmadığı da sıkça sorulmaktadır. Sahih Hadisler Kulliyat'ında Buhari ve Muslim hadislerinden içerik olarak ihtisar çalışması yapılarak eklenmişti. Yani bir konuda mesela beş farklı sahabeden rivayet varsa bunlardan yalnızca en kapsamlı olan bir tanesi seçilmiş, muhteva olarak Buhari ve Muslim'in hadislerinin içeriğinin Sahih Hadisler Kulliyat'ında yer alması gözetilmişti. Bu çalışmada ise yukarıda belirtilen şekilde Buhari ve Muslim hadislerinin tamamının bir araya getirilmesi hedeflenmiştir.


Kurân ve Sünnet'e Göre Abdest ve Namaz
336 sayfa ithal kağıt, 2 renk baskı, karton kapak, roman boy
1000 adet basılmıştır.
* Daha önce basılan Kur'an ve Sünnet Işığında Abdest ve Namaz Ahkamı adlı kitapta kitabın sonuna namaz ile ilgili 15 adet ilmî araştırma risalesi eklenmişti. Bu kitapta bu risaleler yer almamıştır. Ayrıca birkaç meselede düzeltme yapılmıştır.

Kitaplar baskı maliyeti fiyatından satışa sunulmuştur

Sipariş için: http://sahihkitap.com 

Meclislerin Keffareti

Meclislerin Keffareti
"Subhâneka'llâhumme ve bihamdik ve eşhedu en lâ ilâhe illâ ente estağfiruke ve etûbu ileyk" (Taberani 10/164, el-Elbânî Sahîhu'l-Câmi (4487)