Sözlerin en doğrusu Allah'ın kelamı, yolların en hayırlısı Muhammed Aleyhisselam'ın yoludur. Dinde her sonradan çıkarılan şey bidattir.Her bidat sapıklıktır ve her sapıklık da cehennemdedir (Muslim no: 867)

Duâ

Duâ

Daru's-Sunne Neşidler

2 Ağustos 2021 Pazartesi

Deccal'in Hileleri

 

قَالَ الطبراني رَحِمَهُ اللَّهِ حَدَّثَنَا أَحْمَدُ بْنُ عَمْرٍو الْخَلَّالُ الْمَكِّيُّ ثنا مُحَمَّدُ بْنُ أَبِي عُمَرَ الْعَدَنِيُّ ثنا يَحْيَى بْنُ سُلَيْمٍ عَنْ عَبْدِ اللهِ بْنِ عُثْمَانَ بْنِ خُثَيْمٍ عَنْ شَهْرِ بْنِ حَوْشَبٍ عَنْ أَسْمَاءَ بِنْتِ يَزِيدَ، أَنَّهَا سَمِعَتْ رَسُولَ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ وَهُوَ بَيْنَ ظَهْرَانَيْ أَصْحَابِهِ يَقُولُ أُحَذِّرُكُمُ الْمَسِيحَ وَأُنْذِرُكُمُوهُ وَكُلُّ نَبِيٍّ قَدْ حَذَّرَ قَوْمَهُ وَهُوَ فِيكُمْ أَيَّتُهَا الْأُمَّةُ وسَأَحْكِي لَكُمْ مِنْ نَعْتِهِ مَا لَمْ يَحْكِ الْأَنْبِيَاءُ قَبْلِي لِقَوْمِهِمْ يَكُونُ قَبْلَ خُرُوجِهِ سِنُونَ خَمْسٌ جَدَبٌ حَتَّى يَهْلِكَ كُلُّ ذِي حَافِرٍ فَنَادَاهُ رَجُلٌ فَقَالَ يَا رَسُولَ اللهِ فَبِمَ يَعِيشُ الْمُؤْمِنُونَ؟ قَالَ بِمَا يَعِيشُ بِهِ الْمَلَائِكَةُ ثُمَّ يَخْرُجُ وَهُوَ أَعْوَرٌ وَلَيْسَ اللهُ بِأَعْوَرَ وَبَيْنَ عَيْنَيْهِ كَافِرٌ يَقْرَؤُهُ كُلُّ مُؤْمِنٍ كَاتَبٍ وَغَيْرِ كَاتَبٍ أَكْثَرُ مِنْ يَتْبَعُهُ الْيَهُودُ وَالنِّسَاءُ وَالْأَعْرَابُ يَرَوْنَ السَّمَاءَ تُمْطِرُ وَهِيَ لَا تُمْطِرُ وَالْأَرْضَ تُنْبِتُ وَهِيَ لَا تُنْبِتُ وَيَقُولُ لِلْأَعْرَابِ مَا تَبْغُونَ مِنِّي؟ أَلَمْ أُرْسِلِ السَّمَاءَ عَلَيْكُمْ مِدْرَارًا؟ وَأُحْيِي لَكُمْ أَنْعَامَكُمْ شَاخِصَةً دُرَاهَا، خَارِجَةً خَوَاصِرُهَا دَارَةً أَلْبَانِهَا؟ وَتُبْعَثُ مَعَهُ الشَّيَاطِينُ عَلَى صُورَةِ مَنْ قَدْ مَاتَ مِنَ الْآبَاءِ وَالْإِخْوَانِ وَالْمَعَارِفِ فَيَأْتِي أَحَدُهُمْ إِلَى أَبِيهِ أَوْ أَخِيهِ أَوْ ذَوِي رَحِمِهِ فَيَقُولُ أَلَسْتَ فُلَانًا؟ أَلَسْتَ تَعْرِفُنِي؟ هُوَ رَبُّكَ فَاتَّبِعْهُ يَعْمُرُ أَرْبَعِينَ سَنَةً السَّنَةَ الْأُولَى كَالشَّهْرِ وَالشَّهْرِ كَالْجُمُعَةِ وَالْجُمُعَةِ كَالْيَوْمِ وَالْيَوْمِ كَالسَّاعَةِ وَالسَّاعَةِ كَاحْتِرَاقِ السَّعَفَةِ فِي النَّارِ يَرِدُ كُلَّ مَنْهَلٍ إِلَّا الْمَسْجِدَيْنِ ثُمَّ قَامَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يَتَوَضَّأُ فَسَمِعَ بُكَاءَ النَّاسِ وَشَهِيقَهُمْ فَرَجَعَ إِلَيْهِمْ فَقَامَ بَيْنَ أَظْهُرِهِمْ فَقَالَ أَبْشِرُوا فَإِنْ يَخْرُجْ وَأَنَا بَيْنَ أَظْهُرِكُمْ فَاللهُ كَافِيَكُمْ وَرَسُولُهُ وَإِنْ يَخْرُجْ بَعْدِي فَاللهُ خَلِيفَتِي عَلَى كُلِّ مُسْلِمٍ

Esma bt. Yezid radiyallahu anha'dan: “Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’i ashabının arasında şöyle buyururken işittim:

Sizi Mesih Deccal hakkında uyarıyorum! Muhakkak ki her nebi kavmini ondan uyarmıştır. O sizin aranızdadır ey ümmet! Ben size onun benden önceki nebilerin anlatmadığı sıfatlarını anlatacağım. O çıkmadan önce beş sene kuraklık olacak. Öyle ki toynak sahibi hayvanların hepsi helak olacak.” Adamın biri seslendi ve şöyle dedi:

“Ey Allah'ın rasulü! Mü’minler ne ile yaşayacak?” Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

Meleklerin kendisiyle yaşadığı şey ile (zikir ve tesbihlerle) yaşayacak. Sonra Deccal çıkacak, onun tek gözü kördür. Allah Azze ve Celle ise kör değildir. Deccal’in iki gözü arasında “kâfir” yazılıdır. Onu okuma yazma bilen ve bilmeyen her mü’min okuyacaktır. Ona tâbi olanların çoğunluğu Yahudiler, kadınlar ve bedevîlerdir. Gökyüzünü yağmur yağdırıyor olarak görürler ama o yağmıyordur. Yeri ekin bitirmiş görürler ama o ekin bitirmemiştir. Bedevilere diyecek ki:

“Benden ne istiyorsunuz? Size semadan peşpeşe yağmur göndermedim mi? Hayvanlarınızı size semizlemiş, kursakları dolu ve sütleri bol olarak diriltmedim mi?” Onunla beraber, bedevilerin ölmüş olan babaları, kardeşleri ve tanıdıklarının suretinde şeytanlar gönderilir, o da onlardan birinin babası, kardeşi veya akrabasının suretinde görünür ve der ki:

“Sen falan değil misin? Beni tanımıyor musun? O (Deccal) senin rabbindir, ona tabi ol!”  Deccal kırk sene kalır, ilk sene bir ay gibi, bir ay bir hafta gibi, bir haftda bir gün gibi, bir gün bir saat gibi, bir saat de bir yaprağın yanması kadar süre olur. İki mescid dışında bütün su kaynaklarına ulaşır.” Sonra Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem kalktı, abdest aldı. İnsanların ağlayıp sızlanmaları işitildi. Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem onlara döndü, aralarında kalkıp şöyle buyurdu:

Müjdelenin! Muhakkak ki o ben sizin aranızda iken çıkarsa Allah ve rasulü size yeter. Eğer bende sonra çıkacak olursa Allah her müslümana halifemdir.”[1]

Faideler:

1- Deccal bu ümmet arasından çıkacaktır.

2- Deccal'in hileleri başlamış ve taşeronları eliyle; pandemi yalanları, 5g, ID2020, iklim projeleri, HAARP, orman yangınları, twitter, facebook, tiktok, instagram, youtube, devlet başkanları, gıda ve tohum projeleri, genetiğiyle oynanmış hayvanlar vb. şeklinde devam etmektedir. Bedenen zuhuru ise güneşin batıdan doğmasından sonra olacaktır.

3- Deccal'in taşeronları olan paganistlerin gıdalar, hayvanlar ve bitkilere yaptıkları operasyonların yanısıra meydana gelecek kıtlık zamanlarında mü'minler Allah Azze ve Celle'yi tesbih ve zikir ederek yaşayacaklardır.

4- Deccal zuhur ettiğinde onun alnında yazılı olan "Kafir" yazısını hükmî müslümanlar değil, okuma bilsin ya da bilmesin, yalnızca gerçekten sahih iman ile Allah'a ve rasulüne iman etmiş ve tabi olmuş olan mü'minler okuyabileceklerdir.

5- Deccal hariciler arasında zuhur edecek, önce peygamberlik iddia edecek, sonra Allah olduğunu iddia edecek, onun yanında şeytanlar görevli olacak, değişik suretlerde görünerek Deccal'e destek olacaklardır.

6- Deccale çoğunlukla Yahudiler, hislerine akıl ve delillerden daha çok itibar eden kadınlar ve vahyin delillerine ittiba'yı arkalarına atmış bedeviler tabi olacaklardır. Bedevilik çöllerde yaşamakla alakalı bir durum değildir, ilim ve sünnetten uzak yaşayan herkes bedevidir.

7- Deccal'in sahte ve bereketsiz yağmurlar yağdırması, günümüzde üzerinde çalıştıkları sahte yağmurlar, sahte hologramik görüntü şovları, sahte uzaylı saldırısı projesi gibi çalışmaları düşündürmektedir.

Allah en iyi bilendir.

Deccal konusunda ayrıntılı bilgi için Kıyametin Üç Büyük Alameti adlı çalışmama bakılabilir.



[1] Muslim'in şartına göre hasen. Taberânî Mu'cemu'l-Kebîr (24/169) Abdullah b. Ahmed es-Sunne (994)

Meclislerin Keffareti

Meclislerin Keffareti
"Subhâneka'llâhumme ve bihamdik ve eşhedu en lâ ilâhe illâ ente estağfiruke ve etûbu ileyk" (Taberani 10/164, el-Elbânî Sahîhu'l-Câmi (4487)