Sözlerin en doğrusu Allah'ın kelamı, yolların en hayırlısı Muhammed Aleyhisselam'ın yoludur. Dinde her sonradan çıkarılan şey bidattir.Her bidat sapıklıktır ve her sapıklık da cehennemdedir (Muslim no: 867)

Duâ

Duâ

Daru's-Sunne Neşidler

9 Ağustos 2021 Pazartesi

Pandemi Yalanı ve Uyduruk Tedbirlere Karşı Müslümanca Tavır Nasıl Konulur?

 Sosyal medya üzerinde bir çok kimse Korona Plandemisi aleyhinde dayanışma platformları adı altında çalışmalar yapıyorlar, siyasi propaganda türünden eylemler teşvik ediliyor. Bu çalışmalarda öncülük edenlerin geneli, İslam'ı ve tevhidi hayatına geçirmiş kimseler olmadıkları için bir müslümanın en büyük kaygısı olması gereken dinin şiarlarının baltalanması gerçeğine karşı değil de, dünyevi bir takım maslahatlarının zayi olması endişesiyle veryansın ediyor! Hatta birçoğu çocukların küfrî eğitim müfredatına dayalı okullara tekrar gidebilmeleri için durumdan şikayetçi! Bu yüzden yapılması gereken eylemler noktasında, çalgılı çengili, kadın erkek karışık toplantılar, Allah'ın dışında tazim edilen put haline gelmiş kafir demokratik rejimin sembolü olan bayraklara kıyam ederek saygı duruşuyla istiklal marşı okumak gibi İslam'a aykırı olan unsurlarla eylemler öngörüyorlar!

Dünyada cuma ve cemaat namazları yasaklandı, sonra maskeli ve mesafeli namaz uyduruldu! Neden  maskesiz ve mesafesiz namazlarla İslam'ın şiarını izhar etmek üzere toplanmayı teklif etmiyorlar? Çünkü muhtemelen hayatlarında böyle bir namaz zaten yoktu! Şekil ve şemaillerinde müslümanın görünüm ve giyimi yok! Yahut böyle bir namazdan dolayı kolluk güçlerinin eziyetine maruz kalmayı buna değmez görüyorlar! Halbuki davullu zurnalı, kadın erkek karışık, bayraklı marşlı eylemlerden dolayı aynı sıkıntılara maruz kalmayı kahramanlık addediyorlar! 

Allah'ın razı olmadığı şeylerle Allah'ın yardımı kazanılamaz! Önce kendimizde olanı düzeltmemiz gerekir ki, Allah da bizim imkanımız yetmeyen durumları bizim lehimize ıslah etsin!

Kafirlere benzememeli, şov amaçlı siyasi eylemler değil, hukukî talepler esas olmalı, her birerimiz, bir müslüman olarak dinî ve vicdanî haklarımızı talep etmeliyiz. Bir müslümanın itikadında yeri asla olmayan "virüslerin zarar verme gücüne sahip olduğu" şeklindeki şirk itikat ve "hastalığın bulaşıcı olduğu" şeklindeki cahiliyye hurafesi sebebiyle en önemli farz şiarlar olan cuma ve cemaat namazları, safları bitiştimek, hac ve umre yasaklanmıştır. Şirk ve cahiliyye hurafesi sebebiyle maske ve aşılar dayatılmaktadır! 

Dünyayı kuşatan bu büyük şirkî zulme karşı tavrı, her müslümanın durumu asla kabul etmediğini bildiren talepleriyle yöneticilere izhar etmesi gerekir. Misal olarak:

http://www.darussunne.com/ دار السنة: Zamanımızdaki Korona Tedbirleri(!) Cahiliyye Şirki Olan Advâ İnancının Ta Kendisidir! (ebumuaz.blogspot.com)

Bu linkteki yazı veya buna benzer yazılar kopyalanıp CİMER'e şikayet şeklinde yazılmalı, korona tedbirleri adı altında uygulanmakta olan zulmün aynı zamanda anayasaya göre de, din ve vicdan hürriyetine karşı işlenmekte olan bir suç olduğunun  ve bir müslüman olarak asla kabullenilemeyeceğinin ifade edilmesi gerekir. 

Meclislerin Keffareti

Meclislerin Keffareti
"Subhâneka'llâhumme ve bihamdik ve eşhedu en lâ ilâhe illâ ente estağfiruke ve etûbu ileyk" (Taberani 10/164, el-Elbânî Sahîhu'l-Câmi (4487)