Sözlerin en doğrusu Allah'ın kelamı, yolların en hayırlısı Muhammed Aleyhisselam'ın yoludur. Dinde her sonradan çıkarılan şey bidattir.Her bidat sapıklıktır ve her sapıklık da cehennemdedir (Muslim no: 867)

Duâ

Duâ

Daru's-Sunne Neşidler

9 Ağustos 2021 Pazartesi

Zamanımızdaki Korona Tedbirleri(!) Cahiliyye Şirki Olan Advâ İnancının Ta Kendisidir!

Hakim el-Mutayri, el-İslam ve Nakzu’l-Cahiliyye kitabında (s. 139 vd.) şöyle demiştir:

“Korona vebasıyla tatayyur sebebiyle geride ne tevhid ne de tevekkülü bırakan büyük bir olay meydana gelmiş, hatta mescidler kilitlenmiş, müslümanlar mescidlerin men edilmiş, hac iptal edilmiş, kalpler tıbba ve tabiplere bağlanmış, Allah unutulmuştur! Nitekim müslümanlar dinlerinin hükümlerinin usulünü ve füru’unu terk etmişler, yüzden fazla dinî hüküm korouna vebasıyla tatayyur sebebiyle terk edilmiştir. Bundan dolayı Allah’a tevekkül terk edilmiş, Allah’a kötü zanda bulunulmuş, kaza ve kadere iman zayıflamış, yalnız Allah’a tevekkül etme azimetine tutunmak terk edilmiş, olmamış şeyden korkuyla tatayyür (uğursuzluk inancı) yapılmış, hasta olan akrabalar uğursuz sayılmış, onu ziyaret terk edilmiş, hasta olan bir yana, sağlıklı olan kimseyle dahi tehlikesi mevsimsel gripten daha fazla olmayan virüsün bulaşması korkusuyla musafaha terk edilmiştir! Hastaya dokunmak ve özen göstermek hastalık bulaşacağı korkusuyla terk edilmiştir! Dinin kökten nefyettiği advâ (hastalık bulaşması)na itikad edilmiş, dinin hükümlerinden şüphe edilmiş, ibadetlerin şekli değiştirilmiş, bunun için fetva yayınlanmış, bütün bu münkerlerden yasaklayan dinin nasları te’vil, tahrif ve iptal edilmiştir. Genelin sağlığı ve dünya hayatı, dinin açık şiarlarını ikame etmekten daha fazla büyütülmüş, Allah’ın dininin gereği olan, Allah’ın sevip razı olduğu bütün bu şiarları iptal edilmiş, insanın canının hastalıktan korunmasının Allah katında dinin farzlarını ikame etmekten daha öncelikli olduğu iddia edilerek Allah’a ve rasulüne iftira edilmiştir. Bu dünyevî maslahatın dinin ahkamını ve uhrevi ibadetleri iptal etmeyi gerektirdiğini iddia etmişlerdir!

Canı ve sağlığı koruma zaruretini, dini koruma zaruretinin önüne geçirmişlerdir!

Bütün müslümanlar bu büyük suçtan sorumludur! Cuma ve cemaatlerin terk edilmesine davet etmek, insanların birbirinden uzaklaşmalarına, mescidleri terk etmelerine, mescidlerin kapanmasına, cumanın iptal edilmesine, cemaat namazlarının terkine çağırmak ve yasaklamak, azimete sarılıp Allah’a tevekkül ederek evinde ve ailesiyle beraber dahi olsa, Cuma ve cemaat namazı kılanları cezalandırmak, para cezası ve hapis cezası vermek, namazlarda safların arasına mesafe koymak, sağlıklı kimselerin dahi namaz esnasında yüzünü maskelerle kapatmak, maskenin hastalığa mani olduğuna inanmak, umreyi yasaklamak, haccı iptal etmek, çalışanları işlerinden engellemek, aylıklarını kesmek, insanları evlerinden çıkmaktan engellemek, yolculuktan yasaklamak, onları haklarından ve maslahatlarından mahrum etmek, onları maske satın almaya mecbur etmek, maske takmaya mecbur etmek, bunu yapmayanlara para cezası kesmek, cenaze namazlarından engellemek, mushaflara dokunup okumaktan yasaklamak, mescidler açıldıktan sonra da on dakikadan fazla orada oturmayı yasaklamak, 15 yaşından küçükleri mescide girmekten yasaklamak, yaşlıların mescide girmesine mani olmak, hasta olanların genel bir şekilde cemaate katılmasını ve mescidlere girmelerini yasaklamak, mescidlerdeki abdesthaneleri kilitlemek… ve daha neler neler…

Bütün bunlar cahiliyye itikadı olan advâ (hastalık bulaşması inancı) ve tatayyur (uğursuzluk inancı) sebebiyle dine aykırı olan muhalefetlerdir.”

Meclislerin Keffareti

Meclislerin Keffareti
"Subhâneka'llâhumme ve bihamdik ve eşhedu en lâ ilâhe illâ ente estağfiruke ve etûbu ileyk" (Taberani 10/164, el-Elbânî Sahîhu'l-Câmi (4487)